Dau din casă

cleaning2 Întrucât m-am apucat de ordine zilele trecute, dar tot ce am reuşit să fac a fost să scriu pe blog despre cum am vrut eu să fac ordine, situaţia a rămas ca şi până acum în casă. Unde mă întorc, lovesc ceva care ajunge să cadă de pe altceva. Şi trebuie ridicat. Spaţiul locativ e mare, dar totuşi insuficient. Jucăriile sunt puse una peste alta în coşuri, sertare, cutii şi cutiuţe. Căni cu apă sunt lăsate peste jucării. Broccoli fiert şi resturi de măr sunt puse pe mobilă peste hârtiile acoperite de carioci. Fără capac. Carioci care ajung să cadă pe jos şi să murdărească tot atunci când copilul ia cana cu apă. Pentru că, după cum spuneam, mereu e ceva care ajunge să cadă de pe altceva.

În baie cad prosoapele şi halatele din cuier. Nimic nu pare fragil la prima vedere, sau că s-ar ţine doar într-un fir de aţă. Şi totuşi, ori că le atingem noi trecând pe lângă ele, ori că le trage copilul intenţionat, pentru că i se pare amuzant, prosoapele ajung inevitabil pe jos. În coşurile cu cosmetice, produsele stau cocoţate precar unul peste celălalt. Încerci să extragi ceva, cade altceva. Faci o evaluare vizuală în scopul unei posibile trieri şi toate par absolut necesare. Peste toate, nişte haine aruncate de…nu dau nume. Vreau peria de păr? Cad uscătorul, o spumă de ras şi un deodorant. E un raport inechitabil: iei un produs şi aduni trei de pe jos.

În dormitorul băiatului, maşinuţele sunt îndesate între pat şi perete. Cum faci o mişcare bruscă în pat, cum auzi ceva căzând pe jos. Vrei să iei un obiect de pe micuţa noptieră? Te loveşti de sticle cu apă, agrafe de păr, cărticele lipicioase şi piese lego. Ceva din toate acestea ajunge inevitabil pe jos, aşa că trebuie să te apleci şi să le ridici. Fac un bilanţ: merg mai mult aplecată de spate decât dreaptă.

Dacă am pierdut ceva în casă şi nu găsesc, trebuie să caut acel obiect pe imprimanta de pe birou. E ca un mic talcioc acolo. În fapt, depozităm pe ea orice obiect mic la care nu vrem să ajungă copilul. Imprimanta este ca o shaorma cu de toate: elastice de păr, dispozitive pentru banking online, contracte, forfecuţă de unghii şi vouchere cadou pentru orice nu vrem să cumpărăm vreodată. Dar, dacă am vrea, am avea reducere. Deci le ţinem.

Curăţenia se face când vreau să scanez ceva. Deci aproape zilnic. Şi pentru aia, tot se adună. O să ziceţi că suntem noi dezordonaţi sau dezorganizaţi. Dacă voi ştiţi reţeta ordinii şi disciplinei, vă rog mult să mi-o împărtaşiţi şi mie!

Reclame

5 gânduri despre &8222;Dau din casă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s