Prima călătorie cu bebelușul

A sosit şi vremea primei ieşiri cu tot cu stat peste noapte. Dacă până acum te-ai gândit că atunci când ieşi la plimbare iei aproape tot cu tine din casă, stai să vezi când pregăteşti prima dată bagajul pentru o ieşire de minim 48 de ore.

1. Numeri pe degete câte zile stai şi pregătești câte 3 schimburi pe zi, plus încă 3 de rezervă, pentru temperatura afișată pe aplicaţia ta de vreme. Apoi, faci acelaşi lucru şi pentru prognoza din Dubai, Helsinki şi Hong Kong. Aparatura asta electronică nu poate fi de încredere.

2.Decizi să iei valiza de cală. Bagajul de weekend e deja neîncăpător când adaugi 5 pijamale întregi şi una deux-pièces. Tot pentru bebe, să ne înțelegem.

3. Calci cu mare grijă cel puţin trei aşternuturi de pat. Chiar dacă acolo unde înnoptaţi este un loc atent ales după review-urile cu scor mare pentru curăţenie, nu rişti să îşi pună bebe obrajii pe altceva decât pe ceea ce a bălit deja. Îndeși aşternuturile peste garderoba împachetată.

4. Pui şi fierul de călcat peste ele. Învelit în două prosoape. Ah! Îţi aminteşti că nu ai pus prosoape. Și o punguță de detergent pentru bebeluși. Ma rog, pentru haine de bebeluși.

5. Urmează artileria grea. Trusa bebeluşului. Ser, beţişoare, comprese sterile, şerveţele umede, crema de corp, ulei de corp, crema de scutec, crema de pe lângă scutec, periuţă gingii, gel gingii, suzete de diferite culori şi forme, scutece, mai multe scutece, biberoane (că dacă rămâi fără lapte tocmai în excursie?), cădiţă, suport pentru cădiţă, gel de duș, duș, lapte praf, lapte praf în caz de diaree, lapte praf în caz de constipaţie, lapte praf în cazul în care se termină laptele praf, sterilizator!!! (pui toate astea uitând că sânii îi iei oricum cu tine). Toate acestea în număr de trei ori mai mare decât ai avea nevoie în mod normal. Şi, că tot veni vorba de constipaţie, te gândeşti la trusa de urgenţă.

6. Mai iei o geantă de cală şi o deschizi. O dedici trusei de urgenţă.
Pui aşa: de diaree, de vomă, de crampe, de dinţi, de bale, de muci, de constipaţie, de febră, de nefebră. Trimiţi la farmacie pentru dubluri, în cazul în care rămâneţi blocaţi pe undeva, în mijlocul necivilizaţiei dintre cele două oraşe care vă despart, şi nu găsiţi o farmacie. Îngrozită de gând, suni la medicul de familie şi ceri reţete pentru antibiotice, să le cumperi, să le ai la tine, că dacă se întâmplă vreo calamitate urmată de epidemii şi voi tot blocaţi în maşină?? Pui și perna de gravidă în cazul în care înnoptați în mașină.

7. Închizi al doilea bagaj de cală. Bebe e asigurat. Iei geanta de umăr şi gândeşti econom bagajul tău. Constați că nu ai loc de necessaire lângă cele două schimburi pentru tine, pe care le-ai pus într-o pungă vidată, și lângă cele 30 de zornăitoare și jucării fără de care doar TU crezi că bebe nu poate să doarmă. La gândul acesta iei în calcul serios să demontezi pătuțul, dar pentru acesta ați avea nevoie de o altă mașină.

8. Și, fiindcă tot veni vorba de mașină, aranjezi grafic în capul tău cele două genți mari, geanta mică, scoică, landou și schelet cărucior. Tetrix-ul din capul tău nu reușeste să aranjeze toate componentele fără să te simți obligată să îi spui soțului că are voie să iși ia cu el doar o borsetă. Măcar de ar avea așa ceva. Ți-ai arunca și tu acolo câteva măști pentru față. Dar stai! Dacă o să aveți parte de o noapte polară în toiul verii și nu se încălzește suficient camera? Pui și caloriferul electric. Constați că tu nu o să mai încapi în mașină. Decât, eventual, pe același scaun cu soferul. De ce nu s-au inventat mașinile cu ataș? Nu renunți la calorifer! Stai tu cumva pe o bucă langă el, pe bancheta din spate.

9. Constați resemnată că nu ai cum să cari mica ta trusă de spa pentru ten, decât dacă o ții în dinți. Și atunci, înainte de plecare, te bagi cu capul în ulei de argan, să îţi treacă toate relele, speri să funcţioneze uscătorul de păr la pensiune şi pui la tine un ruj care va acoperi toate lipsurile. Drum bun!

Sursa foto:
http://sunnycoastkids.com.au/articles

Reclame

6 gânduri despre &8222;Prima călătorie cu bebelușul&8221;

  1. :))) Asta, la prima calatorie cu primul bebe. La al doilea, lucrurile se simplifica: poate sa doarma pe asternuturi de hotel, trusa cu medicamente e aceeasi, renunti la tona de lapte praf si la sterilizator, renunti si la calorifer ca doarme cu tine, patul de voiaj fiind pentru cel mare, renunti la cadita+milioanele de accesorii aferente, luand doar un gel de dus pentru copii, inveti ca scutece se pot cumpara si la destinatie :)), renunti in primul rand la fierul de calcat (give yourself a break!), iei doar 3 jucarii si o minge, plus o carte (beletristica, da!) pentru tine, ii permiti barbatului din dotare sa ia si el una (maxim 150 de pagini)… Si tin sa comentez ca lista ta nu e completa, n-ai pomenit nimic de spray antiinsecte, nici de protectie solara (clima din Dubai, remember? Aplicatiile de vreme oricum nu stiu nimic)… Tz tz tz… :)))))

    Apreciat de 2 persoane

  2. Eu am luat caloriferul o singura data. Era mai si era frig la destinatie. In rest…esti exagerata, ca doar nu incap in doua valize atatea lucruri. Trebuie sa mai iei si cateva pungi de rafie eco de supermarket :))))

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s