Fără scutec – partea a treia. La locul de joacă

stock-vector-no-pissing-sign-vector-man-213625639
Plouă şi nu se poate ieşi afară. Băiatul n-are stare în casă, se învârte precum un leu în cuşcă. Facem şedinţă în familie şi hotărâm: merge cu tati la un loc de joacă din mall. Mami are altă treabă.
Le fac bagajul şi pun, precaută, un rând de haine de schimb. Nu a mai făcut pe el decât rar, dar mai bine să ne luăm măsuri. Apoi fac instructajul tatălui: îl întrebi dacă vrea sa facă şi îl ademeneşti cu tine la baie, să faceţi ca băieţii. Vezi că n-o să vrea, pentru că se va lua cu joaca, dar tu insistă!
Ceea ce a urmează este un rezumat din relatarea tatălui.
Am ajuns la locul de joacă şi l-am întrebat de mai multe ori dacă vrea la baie, aşa cum m-ai sfătuit. Mi-a răspuns mereu că nu, aşa că l-am lăsat în pace şi m-am aşezat la una din mesele cafenelei. Stăteam de ceva timp acolo, când l-am văzut pe ăsta mic venind către mine, adus de mânuţă de una dintre supraveghetoarele locului de joacă.
Băiatul era ud inclusiv pe şosete şi lipăia cu pipi pe podea la fiecare pas. În spatele lui, altă supraveghetoare ştergea cu mopul pe jos. Când au ajuns la masa mea, fata care l-a adus m-a întrebat: „E al Dumneavoastră?”. Primul gând a fost să spun că nu, dar copilul m-a strigat nevinovat „tati”, aşa că nu mai puteam nega.
L-am spălat, l-am schimbat şi l-am rugat să mă anunţe data viitoare, ca să mergem împreună la baie.
M-a aprobat înţelept şi dus a fost la tobogane.
Următoarea dată când a venit la mine era iarăşi ud, adus de altă fată de acolo, şi nu mai aveam cu ce să-l schimb. Am evaluat hainele cu care eram eu îmbrăcat, m-a luat mila de mine dar am stabilit că n-am încotro. Aşa că l-am luat în braţe şi am plecat spre casă, uzi amândoi.  Cum tu plecaseşi cu maşina, m-am urcat cu el în taxi cu grijă, aşa încât el să nu atingă bancheta şi s-o ude. Tot drumul, taximetristul m-a întrebat de ce sunt supărat. Mi-a trecut prin minte să pun băiatul pe scaun, lângă mine, ca să înţeleagă de ce eram supărat, dar n-avea bietul de el nicio vină.
Cât crezi că o s-o mai ţină aşa?
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s