Curățenia de primăvară

Deşi a trecut Paştele, mă gândesc serios să fac şi eu curăţenie generală de primăvară. Până la urmă, nu e niciodată prea târziu.
Îmi rezerv în agenda ocupată trei ore pentru asta, într-o sâmbătă dimineaţă, când sper să
plouă mocăneşte. Fac aranjamentele necesare să pot da randament maxim în cele trei ore, timp berechet ca să pot să ţintesc sus: spăl geamurile, şterg praful (chiar şi deasupra tocului uşii) şi frec podelele până îmi sare lacul de pe unghii. Împrospătez totul la viteză maximă ca să și ard nişte calorii, mai ales din zonele exagerat de drăgălaşe.
Echipez una bucată copil zvăpăiat cu toate necesare – să poată să sară în toate bălţile oraşului – şi conving languros soţul să se distreze, cărându-i accesoriile cu buline, fundiţe şi rochiţe, în timp ce îşi păstrează zâmbetul pe buze. Apoi, îmi exprim părerile de rău că nu îi pot acompania, sacrificându-mă pentru binele familiei, care are nevoie de o casă curată, lipsită de microbi cu 100 de picioare şi tot atâtea coarne. Închid uşa de două ori în urma lor şi purced organizat la echiparea pentru marele eveniment. În 5 minute sunt acoperită de latex din cap până în picioare, în scopuri de protecţie împotriva substantelor neecologice fără de care nu pot să dezinfectez, oricât de eco mi-aș dori să fiu. Ca să meargă mai bine treaba, pornesc televizorul pe canalele de muzică. Sar peste „țangbang”, ocolesc „hâțabâța”, mă îngrozesc la „ghedit-ghedit”, mă opresc puţin la „tuți-tuți” şi încerc să pricep ce (n)-are fata aia care numai nu cânta pe ea, încerc să prind un ritm la „hendzaphendzap”, trec mai departe şi sper măcar la o Lambada şi, când să renunţ, dau peste o emisiune muzicală pe care o traduc victorioasă: Take That contra Spice Girls. Asta e! Dau la aproape maxim (ca să aud totuşi telefonul) şi încep pe ritmuri de Relight My Fire să … dansez. Am o energie debordantă dar uit pentru ce m-am echipat. Când apare Scary Spice mă simt inspirată să refac coregrafia învăţată acum câţiva ani în spatele blocului, când fiecare dintre noi (cele care recunoaştem) avea o spice girl preferată. Mă trezesc împinsă în faţa oglinzii, de o forță mistică; vorba aia, m-au cucerit ritmurile muzicii şi freza lui Robbie. Parcă sunt posedată de talente ce se aflau în stare de hibernare. Constat cu stupoare că memoria mea e intactă şi cânt cap-coadă, fără cel mai mic cusur, Could It Be Magic. Când începe Viva Forever, mai că îmi vine să iau un tub de sprey pentru mobilă pe post de microfon. Petrec această emisiune cu mine însămi şi cu latura mea de artistă nedescoperită, bucurându-mă de muzică neîntreruptă de reclame, până când aud cheile în uşă. Mă opresc din dans fiindcă ştiu că nu degeaba s-a inventat vorba aia „dansează ca şi cum nimeni nu te priveşte” și constat că sunt la fel de leoarcă de la dans cum e și copilul meu care s-a bucurat de ploaie. Nu e loc de scuze, știm cu toții ce s-a întâmplat și ignorăm episodul.
Vă recomand şi vouă să faceţi o astfel de curăţenie generală. E de-a dreptul revigorantă şi, garantat, la sfârşit, nu te mai interesează praful de pe tocul uşii.

Reclame

11 gânduri despre &8222;Curățenia de primăvară&8221;

 1. Pana ma hotatasc eu sa incep curatenia de primavara se face vara pe deplin, vine septembrie si trebuie deja sa ma pregatesc de curatenia de toamna. Pai atunci de ce sa muncesc de doua ori? Nici iarna nu-i ca vara si nici curatenia de Paste nu-i ca aia de Craciun. Si mie nu-mi place nici muzica, imi taie tot elanul. Si de ce sa sterg un strat de praf de pe tocul usii cand pot sa sterg doua, inadite? Si-am avut si pojar cand eram mica… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Eu, de cand m-am intors din maternitate aka acum 6 zile, am spalat cate 2 masini/zi, sauf perioade de vreo zi-doua in care am constatat ca nu mai am unde sa usuc hainele (pe uscator ikea style). Gen tot dulapul 3×3 (tot peretele) – sortat haine de gravida si pus in cutii. La fel si cu cele de iarna ale mele. Dulap pentru bebe Paul si hainele lui&wraps&accesorii. Comoda lui cu sertare pentru finet, scutece, creme.. maine vin scutecele textile worth like 2000 lei.. I’m all crazy! deci, cum era cu nesting-ul dinainte de nastere?

  Se pare ca eu nu l-am apucat daca am nascut in 37 sapt si o zi :)) las ca am recuperat acum, platesc pe baza de somn..ofc! zic eu la 02.05 noaptea

  Noapte buna! Spor la treaba 😀

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ciudat e ca ma entuziasmez cu blogul si scriu (si se vede si in trafic, iuhuuu) mai mult si mai cu spor decat in ultima luna de sarcina, cand am fost tare blegita.. il asteptam cu atata drag pe bebe, sa stiu ca totul e bine si.. iata ca e ❤ ah, me iz cheesy, sorry bout that

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s