Avem un coleg nedorit de apartament!

mkia_unwanted
De două zile avem un coleg nedorit de apartament. Un intrus. Credeam că mă mănâncă pielea de la sfaturile necerute primite avalanşă din toate părţile. Când colo, un PURICE! N-aş şti să vă spun cum a ajuns la noi în casă, pentru că nu l-a poftit nimeni. Nu avem animale de companie deci numai că a venit de afară pe încălţările sau în cârca noastră. Pe timp de primăvară când totul se dezmorţeşte, orice este posibil.

E mic, negru şi înfometat. Şi îl cheamă Pulex iritans. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Că aşa l-au botezat oamenii de ştiinţă, nu eu. Un adevărat vampir al lumii vii, responsabil de-a lungul timpului cu cauzarea de mâncărimi insuportabile şi, uneori, de maladii grave. Doamne fereşte!

Văd urmele de ciupituri pe corpul băiatului meu şi mi se face inima cât un purice, ca să zic aşa.
Fac planul de bătaie:
1. Ne luăm cu toţii zgărzi antipurici;
2. Ne tundem zero;
3. Ardem tot ce e în casă;
4. Otrăvim fântânile. Stai, că asta e din altă poveste!
Pe scurt, începem exterminarea.
Ne-am ascuţit toate simţurile, în special văzul, şi am început vânătoarea. Am pus afişe prin casă cu poza lui, pentru a fi uşor identificat, şi am stabilit recompensa atât pentru cel care-l prinde cât şi pentru cel care-l lichidează: o prăjitură, ca să fie uşor de împărţit.
Am intrat în dormitorul băiatului cu spray-ul împotriva insectelor nedorite într-o mână şi cu aspiratorul În cealaltă. Îl iau prin învăluire. Am închis încet uşa în urma mea, ca să nu mă audă.
Pe când aspir frenetic fiecare centimetru de material şi curăţ mai ceva ca după un dulău cu blana lungă aflat în perioada de năpârlire, îl văd pe inamic sărind sprinten şi sfidător chiar sub ochii mei. Acţionez butonul spray-ului şi îi ofer o şedinţă gratuită şi letală de spa: baie cu spumă.
Ies din cameră chiuind de bucurie, să-mi anunţ victoria. Mama eroină, care s-a luptat cu inamicul nepoftit şi a ieşit învingătoare! Ah! Ce dulce e gustul izbândei! Nu vă mai temeţi! Puricele e prizonier. Mai trebuie doar să vină cineva care să-l lichideze, pentru că eu sunt răpusă de silă.
Ne îndreptăm, eu şi soţul meu, către locul faptei şi observăm că inamicul mişcă şi intenţionează sa evadeze. Sau poate asistăm la ultimele zvâcuri. Orice ar fi, nu dăm înapoi. Acţionez din nou spray-ul direct în ochii puricelui şi îl pun la pământ definitiv.
Am câştigat doar o bătălie. Dacă a depus ouă? Urmează curăţenia şi dezinsecţia. Şi după ce ne liniştim din toată paranoia asta, mă gândesc profund: cine ştie câţi purici om fi adus şi până acum în casă, doar că nu ne-au atacat şi nu şi-au făcut simţită prezenţa? Puricele neprins, negustor cinstit.
Reclame

4 gânduri despre &8222;Avem un coleg nedorit de apartament!&8221;

 1. Cam slabut, nenica! Daca te laudai cu 7 dintr-o lovitura era altceva. 🙂
  Eu ti-as fi recomandat o metoda mai…bio; luai o pisica, o plimbai putin prin casa cat sa momesti inamicul, puricele i se agata in blana, dadeai pisica afara si gata! Lua si el un taxi, nu pleca asaa, pe jos si vatamat corporal.Si nici nu-ti umpleai catastiful de pacate.

  Apreciat de 1 persoană

  • Am delegat sarcina omoratului. Poate ajung, totusi, in rai. Sau se pune la instigare la violenta?
   Unul am vazut eu. Nu stiu daca o fi venit singur, pentru ca mi se pare ca vad ciupituri noi pe pielea copilului. Are cineva o pisica de imprumut? O dau inapoi, cu tot cu purici.

   Apreciază

 2. Mmmmm .. .dar nu e mai bine asa: iei pisica, ii pui o pipeta (30 RON) purecii sar toti pe pisica unde mor de la pipeta, si pisica nu o arunci .. ca doar esti om civilizat nu ? 🙂
  Tu sti cate pisici avem! Ei … noi nu ne batem capul cu purecii. Toate sunt deparazitate si atunci logic purecele trage mai degraba la ele, unde moare … so … nu am nici un stres. Slabe sanse sa avem pureci activi noi in zona. Deparazitarea tine cam 2-3 saptamani cel putin chiar mai mult daca iti permiti bani sa iei ceva mai de calitate.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s