Nu toti taţii sunt la fel

IMG_8862

Unii sunt dedicaţi. Se implică mai ceva ca mamele în creşterea pruncilor. Schimbă scutece cu aceeaşi plăcere cu care studiază chiulasa maşinii. Fac baie copilului şi îl manevrează dând impresia că asta au făcut o viaţă. Răbdarea de care dau dovadă la masă şi la joacă întrece orice imaginaţie.

Se prostesc fără să pară ridicoli şi îşi intră în rol încă de când eşti gravidă. Când interacţionează cu copiii altora, o fac în cel mai natural mod, fără urmă de efort. Ce mai! Sunt visul oricărei femei! Sunt o combinaţie fericită de mamă/soacră/bonă şi exact persoana pe care o vrei în preajmă.

Alţii sunt stângaci şi parcă veşnic stingheriţi. Se uită la copil şi mai că nu ştiu de unde să-l apuce, cum să se joace cu el, cum să-i schimbe scutecul sau hainele şi lista de nu-ştiu-cum continuă. Dragostea paternă li se citeşte în ochi. Problema e cum s-o manifeste dincolo de ochi. Pentru că majoritatea activităţilor care implică şi odorul sunt guvernate de stânjeneală. Preferă s-o lase pe mamă să se ocupe de tot, scuzându-se că ea oricum ştie mereu ce şi cum e de făcut.

Ies la plimbare cu pruncul împinşi de la spate de mama care doreşte o pauză cât de mică şi consolidarea relaţiei dintre cei doi. Iubirea se revarsă asupra copilului de la un metru distanţă şi mai ales atunci când acesta doarme. Abia atunci se simt uşuraţi şi încep să-ţi povestească despre cât de minunat este să petreci timp cu copiii. Din canapea, nu ca participant activ. Le vezi bunele intenţii şi nu ştii cum să le vii în ajutor.

Iar alţii sunt de-a dreptul indiferenţi. Stau cu familia la masă, fizic, dar ei sunt în alta parte. Soţia pleacă împingând căruciorul iar el nici nu observă că a rămas singur. Ochii sunt în telefon, indiferent dacă are sau n-are comeseni. Este veşnic ocupat, nu are niciodată timp să iasă în familie.

Am văzut în parc, vreme de doi ani, mame cu copii, dar niciodată partenerul de viaţă. Nici în timpul săptămânii şi nici în weekend. Am cunoscut un tată care a zis că nu ştie exact când e ziua băiatului său. Şi pentru aia îi cumpăra periodic daruri, ca odată şi-odată să-l nimerească.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Nu toti taţii sunt la fel&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s