Doar un scutec să (nu-)ți mai pun!

4f57b61f50b71a5007e9f7411180e874

Câte povești ai auzit despre cum să scapi copilul de scutec? Toate mamele își amintesc aproape intimidant, pentru tine, despre cât de ușor a fost. N-ar recunoaște nici picurate cu ceară că le-au mai ieșit câteva fire albe în acea etapă de antrenament. 

După ce crezi că le-ai auzit pe toate, îţi iei inima în dinţi şi purcezi la scrierea propriei poveşti.
Ziua întâi
Udat trei rânduri de haine în două ore de stat afară. Cum de iese aşa mult pipi dintr-o vezică atât de mică? Teoretic înţelege ce-i ceri, cu practica stă mai prost. Nu s-a făcut primăvară fără un scutec, deci ne înarmăm cu răbdare.
Ziua a doua
Udat trei rânduri de haine în trei ore de stat afară. Revii la teorie iar el confirmă mecanic: „da, da”. Revii acasă şi începi să speli de mână, că sunt prea puţine haine pentru maşina de spălat.
Ziua a treia
Udat două rânduri de haine afară. Ori face progrese, ori a băut mai puţină apă. Te întrebi dacă să mai cumperi haine, pentru că în ritmul acesta nu mai ai cu ce-l îmbrăca. Nu se usucă atât de repede pe cât le udă.
Ziua a patra
Ieşi afară scrâşnind din dinţi şi foarte încordată. Se poate face cu uşurinţă testul acului introdus în piele pentru a observa că nu pătrunde. Ai atins nivelul maxim de tensiune. Întrebările îţi dau năvală în minte şi te întrebi ce nu faci bine. Îţi intrebi şi prietenele, poate are vreuna dintre ele reţeta succesului şi a uitat să ţi-o împărtăşească. Mda… Constaţi cu stupoare că toate au câte o reţetă dar niciuna nu coincide cu a ta.
Se întrevede prima rază de lumină. Întrebi copilul dacă vrea să ude gardul şi-ţi răspunde afirmativ. Şi nu doar că răspunde afirmativ dar trece şi la fapte. Şi nu vrea cu tine, că e pudic. Vrea singur.
Uraaaa! De data aceasta a udat pantalonii pe afară, stropindu-se din lipsă de direcţie. Dar e o diferenţă mare. De acum încolo este doar o chestiune de practică. Următoarea lecţie: să NU faci pipi contra vântului. De trei ori uraaaa!
Un pas mic pentru omuleţ, un salt uriaş către copilărie!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s