Mă enervează sfătoşii!

rottenecard_48203225_ssmmybbfdh
Vorbesc despre cei care îţi dau sfaturi necerute, atunci când simt ei că e loc de aşa ceva. Care ţi le servesc drept reţetă sigură şi eficientă pentru situaţii pe care tu doar le relatezi.
Copilului tău nu-i place să meargă cu maşina la drum lung? „Lasă-l să zbiere până nu mai poate. Se va obişnui în timp. NOI aşa am făcut!

Alţii spun: „Şi ce dacă plânge? Il ignor. Nouă ne place cu maşina, deci să facă bine să-i placă şi lui!”
Copilul nu vrea sa lege prietenie cu oliţa? Nimic mai simplu! „Trebuia să-l pui la oliţă de la şase luni. EU aşa am făcut.”
Sunt atâtea persoane care stau la cotitură ca să-ţi dea indicaţii despre cum să fii părintele ideal. Asta pentru că ei au descoperit reţeta succesului şi vor s-o împărtăşească oricui, oricând. Omit faptul că nu sunt doi copii la fel şi că nu toţi reacţionează la fel. Sau poate că tu nici măcar nu ai o problemă în faptul că pruncul refuză oliţa. Poate că eşti mai relaxată din fire şi laşi copilul în voie şi în scutec până la o vârstă mai înaintată decât majoritatea. Aşa, şi?
„Tunde-l zero, ca să-i crească părul des!”
„Trebuie botezat imediat, că de aia plânge atâta!” Eu bănuiam că bieţii copii plâng de la colici, sau de foame, sau de sete dar o fi având treabă şi cu primirea oficială în Împărăţia Cerurilor.
Am încercat să le răspund cu zâmbete şi dat din cap precum un ciucure, dar asta parcă întărâtă oamenii să devină şi mai insistenţi. Se ţin scai cu sfaturile de tine. La un moment dat te silesc efectiv să fii dură şi să le răspunzi obraznic.
Situaţia devine delicată atunci când poveţele nedorite vin de la membrii familiei. Să te văd cum reacţionezi la mama soacră atunci când îţi spune că trebuie să spânzuri de o oglindă din casă, faşa de la botez în care a scos preotul copilul din cristelniţă. Întrebi timid de ce să facem aşa ceva şi ţi se răspunde edificator: „Pentru că aşa se face!” Logic. Cum de nu m-am gândit la asta?! Îi spui cât poţi de subtil să te lase, Doamne, iartă-mă, cu superstiţiile preluate din vraci în vraci pentru că o face pe naşa să se simtă prost, că nu ştie obiceiurile din satul soacrei. Ea se retrage şi, aşa suspinând, sustrage faşa şi pleacă în misiune. Dacă naşa nu ştie ce are de făcut, ea ştie. Niciun obicei nu scapă atitudinii vigilente a soacrei. Dacă nu-i merge bine odorului în viaţă pentru că n-am atârnat cârpele potrivite la momentul şi la locul potrivite?
Reclame

3 gânduri despre &8222;Mă enervează sfătoşii!&8221;

  1. Pingback: Tot despre sfătoşi! | Doar Un Scutec Să-ți Mai Pun

  2. Pingback: Tot despre sfătoşi! | Doar un scutec să-ţi mai pun

  3. Draguta, dar ce ai impotriva sfaturilor? Te simti mai proast decat de obicei? Oamenii isi impartasesc propria experienta, ca poate ti-o fi de ajutor, trecand prin anumite lucruri. Nu zic ca toate sunt pozitive, dar si din cele negative poti invata ca nu cred ca esti asa atotstiutoare si le stii tu pe toate. Poaye ca oamenii aia au vazut ceva ce este problematic, dar tu cum le stii pe toate, nu ar avea cum, ca doar ne nastem specialisti toti …nu? Iar cu treburile alea bisericesti unele nu se fac degeaba, ca si Botezul. Doar incapacitatea ta si limitarea ta si a creierului tau te fac sa crezi ca nu-s bune

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s