Mic, micuț, miculuț, mititel, micușor?

IMG_9541-1Oricât ne-am chinui noi, mamele, nu reuşim să ne stăpânim avalanşa de diminutive care abundă din graiul nostru mămesc, odată cu întâia imagine de bobuleţ de fasolică pe care o primim la prima ecografie transvaginuță.
Parcă tot dex-ul se preschimbă în diminutive în momentul în care luminiţa de pe ecranul acela 3D indică bătăi de inimioară.
Ne minunăm la salopețici şi bavețici şi cumpărăm miculuțe şosețele albe, că nu ştim încă dacă să le luăm roz sau bleu, pană aflăm sexuțul bebelușului. Mângâiem apoi burtica (deși stim că numai micuţă nu e) și ne minunăm cum funduleţul nu ne mai încape în iegărași. Ne mai şi topim când ne spune lumea cât de drăguţe suntem şi cât de bine ne şade cu burtică. Toate-s mici, deşi te simţi cât o balenă.

Apoi, puiul nu e pui destul dacă nu e puişor. Puişor nu e destul de mic dacă nu e şi puiuţ. Şi, ca să fie şi mai drag, e drăguţ. Ca să fie şi mai scump, e scumpic şi scumpuleț.
Ţi se face dor şi doruleţ când puiuțul doarme mai mult de 2 ore la prânzuţ, doruleţ să îi pupacești obrăjorii şi să îl întrebi retoric cum i-a fost somnicul și de ce are băluțe.
Apoi, îl pui frumuşel la ţâţişoară să bea lăptic şi te topeşti când vezi cum molfăie cu guriţa mititică.
Mai târziu, hai repejor-repejor să ne pregătim de păpică şi să ne așezăm la măsuţă. Ia, draguțule, încă un picuț de pireuț, puţintel de supiță şi apoi puţină tocăniţă! Stai frumuşel să te şterg pe guriţă! Mergem apoi încetişor spre băiţă, să nu cădem, să facem vreo bubiţă!

Nu se încheie aici… Ne trezim vorbind la telefon comandând pantofiori pentru primii pași, sutienuțe sau forfecuțe, după nevoi, că timp de mers în magazine, cine mai are? Mergem până în pânzele albe, fiindcă devenim maestre în diminutive, şi cumpărăm câte ceva și pentru soțuleț. Toate bune şi frumoase, până când ajungi să îţi pui pe buzuțe rujuleț. Însă când auzi în parc: „Ai grijă pe tobogan, să nu cazi în curișor!” ajungi să crezi că ar trebui scos un îndreptar ortoEPIC la fiecare cinci naşteri!

Te mai miri apoi cum începi uşor ușurel să nu mai ai niciun sensuleț în ceea ce spui, când vorbeşti cu alţi adultișori. Şi asta, mai ales când ies primii dinţişori!

Reclame

3 gânduri despre &8222;Mic, micuț, miculuț, mititel, micușor?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s