Married with children – partea a doua

cartoon-guy-looking-at-list1…Mai există şi alte momente delicioase în timpul zilei. Şi pentru cele mai relaxate dintre noi, chiar şi în timpul nopţii. Despre cele din timpul nopţii
îmi e teamă să scriu (încă) fiindcă nu vreau, Doamne fereşte, să renunţi la ideea că bărbaţii îşi propun să ne calce pe bătături odată ce pe fruntea noastră stă scris mândru şi falnic: mamă.

Revin atunci la desfătările din timpul zilei. Şi mă refer cu precădere la weekend. Ei, pe acest weekend, prilej de recuperare psihică, îl aştepţi ca pe a doua venire. Te gândeşti toată săptămâna la el (la weekend, ca să fim clare) şi eşti convinsă, cum la tine nu mai sunt repere care să indice dacă e zi sau noapte, că alesul tău sare câteodată sâmbetele, pretinzând că e tot miercuri sau joi şi că merge la muncă. Îl laşi să te ia de naivă (ca să nu zic de proastă). El nu ştie că tu, chiar dacă nu ai când să te uiţi la ceas, ştii când vine sâmbăta, după câte scutece curate mai sunt în pachet. Pachetul de scutece e mai precis ca ceasurile elveţiene. Îi reaminteşti atunci că e weekend, punându-i în braţe o listă de cumpărături lungă cât prima zi de dietă raw-vegană. Gânduri diabolice pe un umăr. Îți vine să ordonezi pe listă, aparent aleator, toate produsele de care ai şi nu ai nevoie, astfel încât să facă numeroase zigzaguri printre raioane, până bifează toate punctele şi subpunctele. Măcar de pe listă să le bifeze, că în coş nu se regăsesc toate niciodată. Ai face asta o zi, două, ca să îl înveţi TU minte, până când îţi dai seama că nu ar fi în folosul tău să se plimbe brambura după cumpărături. Renunţi la ideea de tortură. Sau mă rog, îţi face ţie bine să crezi că ar fi fost tortură, când, de fapt, el ştie pe de rost infrastructura magazinelor. E ca un rege al cărucioarelor de cumpărături. Are câte o fisă de cărucior de la fiecare supermarket din oraş. Şi-a învăţat lecţia (şi infrastructura) în primele zile după naştere când mergea, o dată la fiecare oră, fie după ser, ață de cusut, cremă, beţişoare, ceai, arpagic sau chiar absorbante, dragul de el. A intrat în febra cumpărăturilor odată cu sosirea celui de-al treilea membru al familiei acasă. Este mereu în alertă. Că îl suni, că nu îl suni. Cod roşu: Scutece, ficăţei, vigantol, ceapă. Că trebuie, că nu trebuie, nu ştie să vină acasă fără câteva plase atârnând. Nu merge urcatul scărilor cu mâinile libere. Și atunci, scumpul, vine cu de toate, ca să fie. Cumpără chiar și condimente indiene, când tu nu ești în stare să faci o bleagă de supă cu tăiței. Dar el are de acum grijă de familia lui. Tind să cred că Masculul alfa s-a născut la piaţă, căutând piersici roz, cu puţin puf, că cele albe dau alergii. De aceea, se acceptă ca unele sâmbete să devină joi sau miercuri. Până la urmă, pentru asta îi iubim. Sau?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s