Unde-s trei, puterea creşte!

twinsStiţi cum e când ajungi la cabinet ca să afli cum evoluează sarcina şi ţi se răspunde că sarcinile evoluează bine? Nu?? Nici eu.
Dar am auzit că vii acasă şi începi să scotoceşti internetul după accesorii pentru gemeni, îţi suni prietenele să ţină bine de hainele rămase de la copii şi te gândeşti cu o neputinţă închipuită cum o să-ţi ajungă doar două braţe pentru a îmbrăţişa trei copii şi un soţ?! Când o să mai am timp să mă spăl pe cap? Cum fac să ies afară cu trei copii odată? Mai bine stăm în casă până la majorat…
Mesaje peste mesaje, reacţii una mai originală ca alta: „Glumeşti?!”, „Vai! Nu mă pot obişnui cu ideea!” (de ce trebuie să te obisnuieşti tu?! Eu îi am în burtă!), „las’ că o să fie bine!” (promiţi? Te oferi să mă ajuţi personal?), „natural sau prin inseminare?” şi lista continuă.
E greu să te adaptezi la viaţa împreună cu primul copil. De la unul în sus nu mai e nicio diferenţă. Mizeria şi dezordinea vor fi aceleaşi. Dar ce frumos va fi haosul! Faci un calcul rapid şi-ţi dă cu virgulă: de câte persoane e nevoie pentru a avea grijă de trei copii, aşa încât să poţi evada câteva zile în doi? O mamă + o soacră = love. Este singurul moment din viaţă când îţi doreşti să ai două soacre! Se vor descurca ele cumva. Înainte să ajungi cu gândul la facultăţile pe care le vor urma, te trezeşti din visare. Gândurile ţi-au zburat prea departe. Hai să vedem, întâi, cum o scoţi la capăt cu sarcina! Şi apoi…vezi tu ce faci!
Nu mi s-a întâmplat mie. Dar am auzit că aşa păţeşti.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Unde-s trei, puterea creşte!&8221;

 1. colegul casatorit imi zice ca ii naste sotia: gemeni. Isi doreau al 3 lea copil. Ca sa iti dai seama ce relaxati sunt: nici nu au cerut sexul copiilor la ecografie: au avut o dubla supriza. Aici concediul de maternitate e de 3 luni si mamele si soacrele lucreaza pana la 65 ani asa ca … nima vise de ajutor. Si dintr-o data apare lumina: se poate trai in dezordine, fierul de calcat si epilatorul nu mai functioneaza dar cui ii pasa; pediatrul tocmai imi explica sa gatesc in weekend pt toata sapt si sa congelez excesul etc. Ridic din umeri si mergem mai departe

  Apreciat de 1 persoană

  • O cunostinta si sotul ei isi doreau al patrulea copil. A ramas insarcinata si au aflat ca sunt tripleti :))) Unul nu s-a dezvoltat si uite asa a nascut gemeni.
   Si da, se poate trai in dezordine si in haos. Atata vreme cat nimeni nu pateste nimic, ce mai conteaza ca n-ai pe unde calca in casa? :)))

   Apreciat de 1 persoană

   • ei, mai e pe unde calca prin casa, pt ca la 5 copii nu mai e bani de cumparat x jucarii si zeci de haine asa ca ramane casa mai simplista :))) ca oricum s-au bagat niste paturi in plus :))) – si pt a relaxa conflictele se iese afara des, inclusiv la picnic pt ca dupa aia nu e de spalat nici masa, nici pereti si nici pe jos.

    Asta informatie de la un tata cu 5 copii 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s