M-am săturat de rufe

loundry

M-am săturat de rufe. Nu le mai pot vedea. Fie că sunt murdare, curate, călcate, necălcate, sunt întotdeauna prea multe. Și prea puține în același timp.

Cum se face că, atunci când pui rufele la spălat, te tot minunezi că sunt prea multe – îți spui convinsă, cu voce tare (deși nimeni nu îți răspunde) că de fapt, nu ai avea nevoie de atât de multe –  iar când vrei să ieși din casă, realizezi cu indignare că nu ai ce îmbrăca…Nici tu, nici copilul. Știu. Vei spune că sunt fie la spălat, fie la uscat. Fie așteaptă să fie călcate. Adevăr grăit-ai! Nedreptățite mai sunt ele cum își duc veacul așa, într-o eternă așteptare – ba să fie spălate, ba călcate, ba aranjate.  Dar atunci, cum se face că, deși speli zilnic, de cel puțin două ori, totuși nu sunt destule curate? Sau cum de întotdeauna sunt mai multe murdare dacât curate?  Sau cele murdare sunt cele pe care vrei să le îmbraci… Sau cele curate (și călcate în cel mai bun caz) nu îi mai vin piticului după ultima spălare. Sau.. Sau.. Un lucru e cert: Dacă vreau să vad cum arată fundul coșului de rufe, trebuie să îmi stabilesc o misiune clară de a spăla haine un week-end întreg. Un fel de maraton al spălării hainelor. Sper doar să reziste mașina, detergentul și factura la curent. Ah! Și să am unde să le pun pe toate la uscat!

Îmi stabilesc deseori această sarcină dificilă, de a spăla tot ce îmi iese în cale. Curat, murdar, nu mai contează când vreau să îmi iasă de-o tură de colorate. Ca să nu meargă mașina de rufe cu doar trei șosete… Trei. Ai auzit bine. Fiindcă la mine, șosetele, deși mă încăpățânez să cred că merg la spălat perechi, ies întotdeauna desperechiate din mașina de spălat. La cât o merge biata mașină, nu ar trebui să mă mire că mai rumegă câte o șosetă la fiecare tură. Și atunci îmi propun să le fac mototol (șosetele), pe perechi, înainte de a le spăla. Fac asta o zi, două, trei, până când constat că mi-ar trebui un coș de rufe dedicat doar șosetelor. Și acesta să fie cumva împărțit pe: colorate și albe. Și, eventual, un compartiment pentru cele care au fost cândva albe. Totodată, aș mai vrea câte un coș pentru rufe mari – albe și pentru rufe mari – colorate. Asta m-ar salva de la făcut grămăjoare de haine sortate ce își asteaptă cuminți, pe jos, rândul la învârtit în mașină. Cuminți, până când cineva crede că sunt bune de folosit la plonjări pe burtă sau pe spate.

Da. Cu siguranță simt că de multe ori fac doar asta. Spăl rufe. Prima întărire a acestui lucru a fost când fiica mea, înainte să învețe să meargă de-a bușilea, a învățat să scuture hainele așa cum o fac eu înainte de a le întinde. Sau, mă rog, cum o făceam. Cu timpul am renunțat la acest ritual pentru a salva timp pentru spălat rufe. Acum doar spăl rufe. Deși nu le spăl eu efectiv, mă plâng smiorcăit că spăl rufe. Iar și iar. Fie le scot, fie le bag, fie le mai las naibii. Că doar mă asteaptă și vasele. Cumințele și ele, tot la sortat. Unele trebuie spălate acum, altele mai pot sta la înmuiat, ca norocul. Dar despre acestea, cu altă ocazie.

Reclame

6 gânduri despre &8222;M-am săturat de rufe&8221;

  1. ei, si eu nervoasa pe prea multe rufe am redus sifonierul. Tot ce nu am imbracat in ultimul an s-a dus deoparte ( pubela sau donat) – si am ramas cu 2 rafturi de tot. Si ghici ce? ma imbract si mai repede si fac curat si mai repede.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s