Cum să găsești mici momente de liniște când ai un copil de 2 ani în casă

call u back

1. După cel puțin 10 povești spuse, mai multe inventate decât citite, te bucuri tacit de momentul în care copilul adoarme, aplaudând în sinea ta dovada clară că stăpânești meșteșugul trimiterii copilului în țara viselor. Calmându-ți cu greu micul dans al bucuriei, mocnit doar de spaima că poți trezi copilul proaspăt adormit, folosești levitația drept singura soluție sigură de a te sustrage din camera lui. Până la urmă, nu vrei să riști să se trezească instant la primul scârțâit de parchet ca să te întrebe, spre uimirea ta și a lui, unde mergi. Știi că în momentul în care vei pune chiar și doar degetul mare de la picior jos, ai toate șansele să repeți ritualul și să îți dărâmi imaginea de mamă descurcăreață proaspăt autodeclarată.

2. Angajezi copilul în jocul De-a v-ați ascunselea, joc în care tu numeri cu voce tare și răspicat, din confortul bucătăriei tale, până la 137. De atât timp e nevoie ca el să se ascundă cu mare entuziasm și (mai ales) ca tu să savurezi o delicioasă ceașcă de cafea, care pe lângă că îți suplimentează necesara doză zilnică de cofeină, îți ține loc și de prânz și cină.
137 este numărul magic. Când te îndrepți cu glas molcom spre acest număr,  bucătăria ta îți va părea un mic resort de resuscitare a calmului matern.

3. Cu riscul de a-ți lua mai mult de o oră să cureți (tot) bucătăria după aplicarea acestei metode, invită-ți puiul să te ajute la modelat papanași. Îi va lua cu siguranță mai mult de 5 minute să modeleze forme mici, drăgălașe, abstracte (notează că e absolut necesar să consideri că toată creația este un act de drăgălășenie supremă, pentru ca această metodă să fie de un real succes). Obișnuiește-te cu ideea că acele mici bestii vâscoase și lipicioase, create de mânuțele făurite, vor ateriza pe masă, sub masă și peste masă. Consolează-te cu ideea că în tot acest timp necesar marelui act de măiestrie culinară (și nu numai), poți să întinzi hainele spălate deja a treia oară, din cauză că au stat prea mult la rând în așteptarea întâlnirii cu uscătorul de rufe, și cer, prin urmare, reîmprospătări la ciclu scurt. În două minute le întinzi, timp în care meditezi la trecerea inevitabilă a timpului sau la subiecte mai puțin elevate – precum sortarea jucăriilor pe culori sau pe texturi. Restul timpului îl folosești pentru a planifica curățarea bucătăriei.

4. Dacă toate cele de mai sus nu funcționează, poți folosi cu încredere metoda De-a v-ați ascunselea întors. Și anume, îți rogi copilul să numere până la 10. După ce auzi: „doi, ținți, patu, opt, iețe” îl inviți să mai numere încă o dată .. Și apoi, încă o dată și încă o dată… și încă o dată…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s