Marţi 13

badluckÎnarmează-te cu răbdare pentru atunci când îţi duci pruncul la spaţiul de joacă.

Răbdarea îţi va trebui ca să suporţi cu un aparent calm pe domnişoara angajată (în urma unor preselecţii la sânge) să stea pe facebook în timp ce ar trebui să supravegheze copiii, pentru că să se joace cu ei este deja în afara atribuţiilor fişei postului. De răbdare vei avea nevoie ca să-i suporţi pe ceilalți prunci în căutare de atenţie de la persoane adulte, lăsaţi de părinţi în grija angajatei care îşi pileşte unghiile, ascunsă fiind într-un colț unde copiii nu pot ajunge la ea. Tot de răbdare vei avea nevoie şi atunci când persoana supracalificată în a supraveghea şi amuza copiii de la locul de joacă îţi varsă nenumărate sfaturi medicale, aruncate de după tejgheaua biroului de care şi-a lipit dosul, în momentul în care copilul tău se lovește serios în mesele ce ar trebui să respecte standardele de siguranţă pentru un loc de joacă pentru copii.

Cam atât preconizez că te va ține răbdarea. Poţi, după aceste încercări crâncene de a nu-ţi pierde calmul, să te răsteşti la farmacista care habar nu are ce cremă sau loţiune antibacteriană să îţi dea pentru mândra rană cu care s-a ales copilul în urma distracţiei la spaţiul de joacă. Acum da, poţi să îţi pierzi calmul, fiindcă farmacista ar putea la fel de bine să vândă salam cu acele cunoştinţe farmaceutice, cu toate că, pentru a vinde salam ar avea nevoie de minime abilități sociale și de puțintică voință de a atrage clientul. Nu s-ar încadra această distinsă doamnă în halat alb, adumelcătoare de parfumuri rare,  expertă în dermatocosmetice scumpe și mai puțin în alifii banale, în cerințele postului de la alimentara. Nu-ţi pierde însă tot calmul… Vei mai avea nevoie de câte o picătură de calm pentru a intra în celelalte farmacii, în speranţa că vei primi o banală compresă cu rivanol. Păstrează o picătură și pentru a treia farmacie în care patru angajaţi aranjează simandicos cremele pe rafturi, în timp ce unul, scârbit deja de ziua de muncă de la 11 dimineaţa, face tot ce-i stă în putință să ţină 5 pensionari la coadă.

Şi mai păstrează totuşi o fărâmă de calm pentru micul războinic cu vânătăi în curs de dezvoltare sub privirile agere şi pregătite ale farmaciştilor, care nu ştiu ce produse s-ar potrivi pentru complicatul accident şi, care, chiar dacă le-ar şti, după 10 minute de analizat stocul pe calculator, ți-ar spune că le poți cumpara pe comanda… cam pe săptămâna viitoare. Ajungi să crezi cu stoicism că dacă ai fi intrat într-o farmacie dintr-o țară din lumea a treia, cineva ți-ar fi dat un extract din ceva plantă căreia nu ii poți pronunța numele sau măcar un mic caca de elefant cu puteri tămăduitoare. Să punem în genţi de pe-acum şi trusa de prim ajutor. Zic…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s