La ceas aniversar

Casa se umple de neamuri și de cadouri. Peste tot, Michi Mauși și jucării care mai de care mai colorate. Fiecare are grijă să fi băut un ou crud dis-de-dimineață, ca să fie la înălțime când se cântă „la mulți ani”. Important nu e să cânți bine, ci să cânți tare. Așa că răsună tot cartierul de la trilurile corului format ad-hoc.
Ne pornim cu toții dispozitivele mobile, pentru a imortaliza momentul. Unul îl dă pe altul la o parte, cu un mic brânci, ca să-i iasă poza reușită. Camera devine
mică raportată la numărul mare de invitați, așa că șansele să iasă o poză memorabilă scad odată cu metrii pătrați rămași liberi. Par că se suie unii pe umerii celorlalți, ca să vadă cât mai bine. Ca la concert. Unul anunță: „atenție, se filmează!”. Se declanșează un val de euforie la foc automat, toți zâmbesc la comandă și se înghesuie în cadru. Altul se arde cu bricheta cu care aprinde lumânarea. Alta îi aranjează sărbătoritului părul, ca să dea bine în poze și-l scuipă să nu-l deoache. Copilul vrea și el să țină lumânarea, bricheta, tortul, tableta…orice. Chicoteli și râsete. Ce simpatic e ăsta micu’, dar nu e voie cu focul, buni! Copilul suflă în lumânare și cere să i se mai aprindă de câteva zeci de ori, de fiecare dată cu promisiunea „odată și gata!”. Urmează celebrele pupături pe creștet și încă un rând de cântări însoțite de aplauze. Laaaaa muuuuuulți aaaaaani!
Cântecul fiind terminat, invitații nu mai știu ce e de făcut așa că o apucă fiecare încotro crede. Bunicii către bucătărie, să aranjeze bucatele pe masă, de poți jura că e cel puțin Crăciunul. Părinții se pun în fotoliu, că au prins momentul perfect de relaxare, iar copilul face ce crede de cuviință: ia ornamentele de pe tort și le roade pe rând, că și așa nu e nimeni atent la el, bagă mâna sub învelișul de marzipan și scormonește în conținutul numai bun de mâncat. Nu ține să fie servit formal, cu tacâmuri așezate maiestuos pe șervețel. Acestea fiind cântate și mâncate, să ne vedem cu bine la anu’!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s