Schimbarea scutecului la toddler – ghid pentru tătici

caution_new_dad_at_work_hoodie_dark_thumb Întrucât schimbatul scutecului e activitatea în care mama a format deprinderi fenomenale (demne de trecut în CV), le oferim tăticilor un traseu clar, bun de urmat pentru atunci când mama pare că stă o veșnicie la duș.

1. Detectat nevoia schimbării scutecului. Inhibat orice dorință de a o striga pe mamă.

2. Luat în serios orice senzație că miroase a caca. Ai încredere în simțurile tale olfactive fiindcă după un an, pe buburuz nu îl deranjează să termine de pictat pereții cu pachețelul la fund.

3. Fii atent la momentele în care ți se pare că miroase a caca, singur fiind, într-un magazin de cosmetice, alegându-ți after-shave-ul. În această situație doar, ia în considerare o alarmă falsă.

4. Pregatirea pentru abordarea copilului în vedera  efectuării operațiunii. Se inventează pe loc un basm care, în viziunea ta, ar avea potențial de publicare în cărți de copii. Se mușcă ferm buzele ca să nu o strigi pe mamă.

5. Întruchipat personaj cu puteri supranaturale și surprins momentul în care îl iei pe copil cu o interpretare demnă de premii Grammy.

6.  Ai abordat copilul. Neașteptat, acestuia i se pare mai amuzantă abordarea decât ție și aleargă ca într-o cursă de 100 de metri garduri, spre linia de finish, care coincide deseori cu o aruncătură pe proaspătul pachețel. Ți-a făcut astfel misiunea și mai imposibilă.

7. Luat copilul pe sus renunțând la explicații logice sau mitice pentru efectuarea operațiunii. Te gândești doar la îndepărtarea perniței cu potpourri și, eventual, te rogi să iasă mama de la duș. Te întorci la punctul 6.

8. Revii la ideea explicațiilor rezonabile. Uiți că ceea ce e rezonabil pentru tine, e chineză pentru copil. Începi o partidă de leapșa, fără să reușești să îți ajungi adversarul.

9. Ai noroc că se împiedică. Astfel, cere să fie luat în brațe, intonând imnuri ce insinuează înfrângerea.

10. Erată: Nu capitulează în fața schimbatului ci vrea atenție la noua bubă.

11. Pus cârlig pe nas (pe care ți l-a lăsat mama înainte să între la dus, știindu-te sensibil) și acordat atenție copilului într-un mare efort de a zâmbi și a nu arata că te deranjează mireasma.

12. Reușești, cu ajutorul unui dans irlandez, pe care nu credeai că îl stăpânești, să îi distragi atenția și să dezbraci piciorușele neastâmpărate. Ești convins că te descurci –  mama poate intarzia încă o oră.

13. Pe când ai înlăturat parcela de greutatea unui copil de aceeași vârstă, începe a doua repriză de joc – de data asta, de-a v-ați ascunselea.

14. Te trezești alergând prin casă cu pachetul la subraț și cu șervețelele umede în mână, încercând să le așezi ca prelată acolo unde crezi că va ateriza fundulețul. Începi să te rogi cu voce tare să iasă mama de la duș.

15. Reușești să îl prinzi din nou și constați că rugămințile ți-au fost ascultate.

16. Pasat ștafeta la mamă. Te sustragi elegant de la încheierea activității, invocând motive demne de seriozitate, precum că trebuie urgent să speli mașina.

NB: Îți recomandăm să speli mașina mamei… Măcar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s