Bone sub acoperie, partea a II-a

image7…Mai există o categorie de bone, alcătuită din doamne respectabile, interesate mai puţin de păzitul copiilor şi mai mult de bârfă. Sunt ca spionii care ar fi făcut carieră dacă ar fi fost descoperiţi la timp de cineva, atenţi la tot ce mişcă dar fără nicio uşiţă între creier şi laringe. Astfel, orice văd şi aud în casele în care-şi câştigă existenţa, varsă printre cărucioarele şi jucăriile noastre. Te caută cu privirea şi-n gaură de şarpe, până pare ca tu ai luat prima contact vizual cu ea şi, a citit ea bine în ochii tăi dornici de detalii picante, că vrei să auzi absolut tot ce stă pe vârful limbii ei. E ca o bombă cu ceas, gata-gata să explodeze. Afli, fără să fi întrebat în prealabil, cu cât este remunerată, cu ce se ocupă părinţii copilului, cât de des se ceartă, pe ce subiecte, ce cumpără de la supermaket, ce număr poartă la pantofi şi multe astfel de informaţii absolut vitale, fără de care nu poţi adormi linistită seara.
– Asta mică a mea primeşte peşte proaspăt cu avionul. Îi trimite o rudă din Norvegia somon din ăla proaspăt, nu din ăsta de care cumpăraţi voi de aici. Bine, ea e fetiţa lui X (n.a. părinţi celebri), mai adaugă ea dând ochii peste cap şi pufnind uşor pe nări, ca şi cum ea însăşi este cel puţin rudă de gradul I cu părinţii fetei.
– Aaa! exclam a uimire şi dau din cap aprobator, să pară că sunt cu adevărat impresionată de modul de viaţă al celor care trăiesc pe picior mare.
– Şi ce altceva mai mănâncă?, întreb eu, ca să mă inspir din meniul puilor de celebrităţi.
– Mămăliguţă cu brânză, pui la cuptor, iaurturi… A! Şi dulciuri de casă. Uite punga! Ia şi tu una!
Mă uit la ambalajul înmânat, achiziţionat din comerţ, şi citesc pe el: „Brioşe de casă”.

Dialogul continuă sub formă de monolog al ei. Nici nu respiră între fraze. Are multe de zis. Aflu cum treaba ei este o nimica toată, întrucât fetiţa este un îngeraş care s-ar descurca şi singură, atât de deşteaptă, cuminte şi isteaţă este. O scuipă să n-o deoache. Ciripeşte doar detalii care o pun pe ea într-o lumină favorabilă. Speră ca oamenii să o creadă mai bună, mai capabilă, mai de încredere. N-ar recunoaşte nici în ruptul capului că pentru salariul pe care-l strigă mândră de răsună parcul, are o fişă a postului extinsă, cu sarcini care nu includ doar grija copilului. O mai auzi din când în când, în momentele în care îşi uită rolul, cum acuză dureri de spate pentru că a trebuit să mute mobila. Trebuia să cureţe praful de după ea…

Dar toate acestea pălesc în faţa unui scop măreţ: să stârnească invidia în celelalte bone.
– Ce bine că a venit vara! Plec în America împreună cu familia fetiţei. Ei au o casă acolo şi anul acesta au insistat să merg şi eu. Nu prea vreau să-mi las casa si găinile timp de trei săptămâni, dar ce să fac?!… lansează ea zvonul, într-o bună zi, printre alte bone care se gândesc cu groază cum concediul lor înseamnă să sape grădina de la ţară.
Pe alocuri se aud suspine şi multe alte bone se întreabă amarnic dacă nu cumva au ales familia greşită. Că uite ce noroc au altele!
Dar până să apuce doamna în cauză să-şi facă bagajul şi audienţa să o pizmuiască prea tare, adevărul a ieşit la iveală. Concediul urma să fie petrecut pe litoralul neaoş, românesc, nicidecum la ocean, aveam să aflăm pur întâmplător chiar de la părinţii copilului.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Bone sub acoperie, partea a II-a&8221;

  1. 😂😂😂 foarte funny! Adevarul este ca de cand cu copiii, ajungi sa vezi in societate in general si in parc mai ales tot felul de „exemplare” unul mai pestrit decat altul: mamici cu muuuulte sfaturi, care stiu ele mai bine tot, bunici care se minuneaza ca in iunie, ala mic al tau (al meu adica) nu are caciula ca adie vantul 😱😱😱, dar cel mai tare a fost un tatic transformat in guru al parentingului care mi-a tinut o prelegere despere cum trebuia sa il las pe fi-miu sa se atarne de niste sfori pe la vreo 2 metrii inaltime (la cei 1 ani si cateva luni cat avea pe atunci) …dupa care s-a plictisit de mine ca il sunase unu’ si tot ce mai puteam auzi, eu si tot parcul era „baaaa…..io….mii de euro…eu gandesc macro tu gandesti micro” jur ca fix asta zicea 😡😡. Mult succesc cu scrierile in continuare, eu citesc in fiecare zi…si daca nu te superi as da si share la mine pe fb! 😘

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s