O altfel de tipologie a plânsului

funny-baby-crying-pictures-8-319x400
Deși nu ești chiar convinsă că există câte un tip de plâns pentru fiecare nevoie în parte, iei de bune toate explicațiile primite de la cei mai învățați ca tine și încerci să îți liniștești copilul, aplicând metode de diminuare a volumului micului tău subwoofer. Toate bune până aici. Până când vei constata că, deși nu îi e foame, sete, nu trebuie schimbat, plimbat, legănat (sau orice alt participiu la care te gândești), există și alte tipuri de plâns, greu de identificat la început dar care se fac din ce în ce mai prezente în rutina zilnică sau, pentru cele mai norocoase dintre noi, săptămânală. Pentru aceste momente am pregătit un ghid practic, adevărat salvator de vieţi.

1. Tremuratul buzei de jos, însoţit la scurt timp de umplerea ochilor de lacrimi, asemenea personajelor din desenele animate coreene care ţi-au persecutat copilăria.
Explicaţie: Sunt atât de drăgălaş încât fac mutra aceasta şi obţin ce vreau eu de la tine, chiar dacă de multe ori nici eu nu ştiu ce vreau. Ar trebui să apreciezi faptul că sunt drăguţ şi încep cu mutra aceasta, ca să îţi dau o primă şansă să faci repede cum zic eu. Dacă nu reacţionezi la mutra aceasta, te avertizez că urmează un plâns epic, pe care nu ştiu de ce l-am început dar pe care mi-l alimentez cu ce ştiu eu mai bine, ca să dureze cel puţin o jumătate de oră, suficient ca să îți vină să te urci pe pereți.
Din acest moment vei ajunge (încet dar sigur) la degetul lui mic, învârtită ca un titirez de expresia galeşă din ochii săi.
În loc de sfat: Tot ce pot să îţi spun e că îţi urez succes.

2. Acel strigăt care începe cu Maaaaaammmmmaaa!!!!, strigăt urmat de plâns uscat, fără lacrimi, ce seamănă cu un mieunat eşuat, care culminează cu hohote de plâns, adevărat cântec de jale. De obicei este însoţit de o artistică conducere a arătătorului, pe care încă nu îl poate ţine chiar drept, înspre ceea ce îl supără.
Explicaţie: Astrele nu s-au aliniat aşa cum vreau eu şi tu eşti de vină că nu ai prevăzut asta. Vei sări ca arsă când te strigă disperat şi vei prinde dimensiuni mitice, adevărat dragon cu şapte capete care rezolvă până şi dezechilibre astrale.
În loc de Sfat: Ar fi bun un magazin online de unde să poţi cumpăra puteri magice.

3. Scâncet allegro cu basul la maxim, însoţit de lacrimi şi suspine. De cele mai multe ori precedat de un ,,buf” al fundului capitonat de scutec pe gresie, de un
,,pleosc” al palmelor de pământ, un ,,bong” al capului de mobilă, sau de un ,,hopa” aproape am căzut. Există şi cazuri în care nu primeşti acest semnal de avertizare şi te trezești direct în ritmul sacadat al ceea ce ţi se pare că sunt 3-4 copii plângând.
Explicaţie: Am căzut, nu m-am lovit tare, dar e vina ta că nu m-ai prins. De cele mai multe ori dacă nu eşti în raza lui vizuală, scapi fără acest mic concert şi a doua zi te întrebi de unde are o vânătaie în plus.
În loc de sfat: Îţi doresc success în a găsi explicaţii pentru vânătăile în plus.

4. Plânsul curcubeu. Începe printr-un plâns normal ca volum sau ritm, dar care se poate transforma fie în ţipăt, fie în lipsa ţipătului sau a plânsului. Vei vedea apoi că se înroşeşte, albăstreşte, înălbeşte sau chiar devine uşor magenta (că tot e în trend culoarea). Poate fi însoţit de un „Nu” repetitiv, cu efecte asemănătoare picăturii chinezeşti, de dat energic din mâini și/sau din picioare sau, dacă eşti foarte norocoasă, de trântit pe jos.
Explicaţie: sunt atât de nervos că nu faci cum vreau eu încât sunt dispus să merg până în pânzele albe să îţi arăt că eu vorbesc serios când plâng.
În loc de sfat: Din nou, îţi doresc succes.

Dacă treci cu brio peste aceste tipuri de plâns, atunci vei ştii că, dacă plânge şi într-un alt fel, poți să dai iama în cutia cu leacuri. Sigur îi mai iese o măsea sau îl doare burta.

#bebe, #plans, #tantrum, #mama, #heybaby

Reclame

3 gânduri despre &8222;O altfel de tipologie a plânsului&8221;

  1. Pingback: O altfel de tipologie a plânsului | Doar Un Scutec Să-ți Mai Pun

  2. Mult succes! O viziune diferita asupra maternitatii, plina de haz, nu are cum sa dea gresi printre atatea bloguri si carti pline de experiente „perfecte”.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s